YIEHA viert!

Yieha kreeg fantastisch nieuws! Vanaf 2024 worden we een erkende structurele bovenlokale jeugdwerking!
De minister besliste om een verhoging van 1,8 miljoen te injecteren in zowel de jeugdhuizen als de bovenlokale werkingen voor kinderen en jongeren met een beperking.
En Yieha deelt in de winst! 😍

In 2019 namen we, beetje onwetend maar wel met heel veel goesting, de bestaande Yieha! werking over. Fiola geloofde in de kracht van deze inclusieve werking en besloot een jaar lang zonder extra middelen de werking nieuw leven in te blazen.

En dat werd beloond! De vrijwilligersploeg én het deelnemersaantal groeide heel snel sterk aan. Met als kers op de taart in 2020 een positieve beslissing op ons ingediend experimenteel jeugdwerkdossier. ️🎉

Yieha kwam weer boven water en kwam opnieuw in het vizier van het departement en andere grotere organisaties. Drie jaar op een rij mochten we telkens opnieuw een positieve experimentele beslissing ontvangen.  We kregen hierdoor de ruimte om te groeien en onze langere termijnvisie bij te sturen. 🌱

Als enige experimentele speler werd Yieha in 2022 officiële partner van Troef. Een netwerkorganisatie die streeft naar een open samenleving waarin personen met een beperking (en hun omgeving) een volwaardig vrijetijdsaanbod vinden op basis van hun eigen keuzes.

Heel dit proces gaf ons de mogelijkheid en het vertrouwen om in mei 2023 een sterk onderbouwd structureel bovenlokaal dossier in te dienen. Met een meer dan positieve evaluatie van het departement!
Een verhoging van de middelen stelt ons in staat om de volgende 4j ons eerstelijnsaanbod en ons partnernetwerk duurzaam verder te zetten en uit te bouwen.
Daar horen jullie dus snel meer over! 💪

Maar Yieha blijft Yieha..  En wil dat zeggen dat we heel ambitieus zijn en dromen van meer?
ABSOLUUT!

Ons doel?
Naast de uitbouw van ons eigen kwalitatief inclusief vrijetijdsaanbod streven we naar een maximale besmetting van ons Yieha DNA zodat de drempels naar bestaande initiatieven weggewerkt worden. Want elk kind en jongere heeft het recht op een betekenisvolle en toegankelijke vrijetijdsbesteding ‘naast de deur’. Ieder kind heeft het recht op bereikbare vrijetijdsbesteding, aansluitend bij hun interesses of behoeften.
Daarom zet Yieha mee de schouders onder de noodzaak voor een breed spectrum aan vrijetijdsaanbod: inclusief waar kan, handicap specifiek waar nodig. 🔥

Dus…. springt YIEHA in 2025 mee in het nieuwe jeugddecreet met een ijzersterk dossier!
To be continued!